Yemeklerimiz

Kadirli’de zengin bir yemek ve sofra kültürü vardır. Bu tarihi kentte yeşilliksiz ve salatasız sofra düşünmek mümkün değildir. Mutfak kültürünün bu kadar zengin ve güzel olmasının sebebi çeşitleri kültürlerin etkisi altında kalması ve onların yemekleri ile kendi yemeklerinin damak tatlarının birleşmesinden kaynaklanır.

Kadirli yemeklerinde et,un, bulgur,sebze ve baharatlar  bol miktarda kullanılır. Çukurovada ünlü olan Adana kebabı Kadirli’mizde de çok ünlüdür. kebabın yanında bol köpüklü ayran ve bol açılı şalgam suyu içilir. mercimek çorbası,tarhana çorbası,pirinç çorbası, şehriye çorbası,sütlü çorba Kadirli’ye özgü çorbalarıdır. Kadirlinin meşhur yemeklerinden biri de içli köfte ve tirşiktir. pilâvlar dan ise bulgur pilâvı,dövme pilâvı, pirinç pilâvı saya biliriz. Kadirli’de börek ve çörek de yapılmaktadır. Bahar aylarında bahçe ve dağlarda boy gösteren semizotu, ısırgan otu ve ebe gömecinin salata cacık haşlama ve böreğine doyum olmaz. Besin değerini Kadirli’nin zengin topraklarından alan, buğday unu ile yapılan yufka ekmeği sofralardan hiç eksik edilmez.